Uzakdoğu Usulü Tavuk ve Noodle

Malzemeler:

– 500 g. derisiz tavuk but
– 2 çay kaşığı Amoy Susam Yağı
– 2 çay kaşığı ayçiçek yağı
– 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
– 1 – 3 adet tohumsuz ve doğranmış kırmızı acı biber
– 125 g. temizlenmiş istiridye mantarı
– 125 g. temizlenmiş Shitake Mantarı
– 1 adet tohumsuz ve doğranmış kırmız dolmalık biber
– 1 Demet Taze Soğan, dIlimlenmiş
– 200 g. doğranmış Pak Choi,
– 2 diş ince kıyılmış sarımsak
– 300 g. Teptip Soya Filizi
– 300 g. pişmiş Dolco Gold Noodle
– 2 çay kaşığı Squid Balık Sosu
– 6 çorba kaşığı Amoy Oyster Sosu
– 1 avuç ince kıyılmış taze kişniş
– 75 ml. tavuk suyu
– 3 kaşık Amoy Dark Soya Sosu
– 3 kaşık Amoy Soya Sosu


Yapılışı:

– Tavuk etini jullien olarak dilimleyin. Wok tavanızı mümkün olduğu kadar ısıtın. Susam ve ayçiçek yağını tavaya koyup, zencefil, kırmızı acı biber ve mantarları renk alıncaya kadar, yaklaşık 1 dakika kavurun. Kırmızı dolmalık biber, taze soğan, pak choy, sarımsak ve soya filizlerini ekleyerek tavada öldürün. Daha sonra noodle, balık sosu, istiridye sosu, kişniş yaprakları ve tavuk suyunu ekleyin. 2-3 dakika, erişteler sıcak oluncaya kadar kavurun. Tadına bakıp soya sosu ile lezzetlendirin.
– Bu sırada, ayrı bir tavada tavuk etlerini kavurun. Eriştenin üzerinde servis edin.

İlgili ürünler

Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Create your account

[ct-user-form form_type="register"]