Malzemeler:– 1 adet bütün ördek
– 3 kaşık Amoy Pirinç Sirkesi
– 100 ml. Amoy Hoi Sin Sos
– 3 kaşık Amoy Dark Soya Sosu
– 1 kaşık Amoy Susam Yağı
– 2 kaşık bal
– 100 ml. taze sıkılmış portakal suyu
– 6-7 adet yıldız anason
– 1 adet limon kabuğu
– 1 adet havuç
– 1 adet soğan
– 1 adet kereviz sapı
Yapılışı:
1. Ördeği hazırlamadan yaklaşık 2-3 gün öncesinden +4’e alarak çözülmesini sağla.
2. Çözülen ördeğin içinden çıkan iç organları (Taşlık, ciğer vb.) ayır. Sos, stok yapımında kullanabilirsin.
3. Ördeği içini ve dışını akan suda iyice yıka.
4. Kalan tüy var ise cımbızla temizle veya pürmüz ile yak.
5. Elini derinin altına sokarak, derinin ayrılmasını sağla. Derinin delinmemesi ve yırtılmaması için ekstra dikkatli davranılmalı.
6. Tezgaha alarak boynunu çıkart. İç organlar ile birlikte sos yapımı için kullanılabilir. Boyunu çıkartırken derinin yırtılmamasına özen göster.
7. Karkas içine birkaç kaşık Amoy Hoi Sin sos sür, bir dilim zencefil ve 1 adet taze soğan koy.
8. Boyun ve geri bölgesini kapatacak kadar fazla deriyi üzerine getir, kapat ve kürdan ile dik.
9. Ördeğin bacaklarını çapraz konuma getirip, çok sıkı bir şekilde bağla. İp ile birkaç tur döndüğünden emin ol.( Tavuk dikme şişi var ise bacakları dikebilirsin)
10. Bir kanca ile bacaklarını bağladığın ipten asarak 1 gün boyunca bir fan yardımı ile kurutarak dolapta dinlendir. Bu işlem derinin kurumasını ve daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
11. Ertesi gün, büyük bir tencerede su kaynat. İçerisine havuç, soğan, kereviz sap, yıldız anason ve limon kabuğunu at.
İlgili ürünler
-
Amoy Susam Yağı 500 ml
- Ambalaj Bilgileri : 12 x 500 ml
- Ürün Kodu : 102.06.042
Ürünle ilgili Tarifler -
Amoy Susam Yağı 150 ml
- Ambalaj Bilgileri : 12 x 150 ml
- Ürün Kodu : 102.06.023
Ürünle ilgili Tarifler -
Amoy Pirinç Sirkesi 750 ml
- Ambalaj Bilgileri : 12 x 750 ml
- Ürün Kodu : 102.07.003
Ürünle ilgili Tarifler