Soğuk, yağmurlu, tipik bir İskoçya gecesi ve Glawgow’da bir Hint lokantası. Tavuğun kuruluğundan şikayet eden bir müşteri ve bunu tüm dünyanın bileceği yeni bir lezzet yarattığından habersiz çözen bir şef! İşte tüm dünyanın en çok bilinen köri yemeği böyle ortaya çıktı.
Bütün Hint lokantalarının menüsünde bulunması “Garanti” olan bu Anglo-Hint yemeği nasıl uluslararası bir üne kavuştu? Aslında işin sırrı, tüm dünya mutfaklarına kendine yer edinen ve uyum sağlayan düz bir domates sos! Domates sosunun Hint baharatları ile karıştırılması, buna eklenen krema ve yoğurtla iyice akışkan ve yumuşak bir sosa dönüşmesi aslında nasıl tüm dünya tarafından beğenildiğini açıklıyor. Doğru, basit ve sevilen malzemeler!
Sharwoods hazır soslar Hint mutfağına ait klasik reçeteleri lezzetten ödün vermeden mutfağınıza getiriyor. Titizlikle seçilen malzemeler ile hazırlanmış Sharwoods’s soslar ile siz de Hint mutfağını zahmetsizce evinize taşıyın.
Hindistan ve Pakistan bölgesinden gelen basmati pirinci güzel kokulu ve uzun taneli bir pirinç çeşididir. Sanskritçe’de hoş kokulu anlamına gelen Basmati diğer pirinçlere göre 12 kat daha güçlü pirinç kokusu yayar. Basmati pirincini bu kadar özel kılan da bu kokusudur zaten.
Kolay pişen ve piştiğinde tel tel olan bu özel pirincin muazzam kokusunu hissedebilmeniz için yağsız ve tuzsuz pişirmenizi öneriyoruz.
Malzemeler:
– Sharwoods Tikka Masala Sos
– 2 adet tavuk bonfile
– 120 gr. Dolco Gold Basmati Pirinç
– Yoğurt (Opsiyonel)
– Kıyılmış taze kişniş, kıyılmış (Opsiyonel)
Tavuk Tikka Masala
Tavuk bonfileleri iri küp şeklinde doğrayın. İyice ısıtılıp orta ateşe aldığınız tavada tavuk parçalarını kavurarak pişirin.
½ kavanoz Sharwoods Tikka Masala Sosu Ekleyin ve ısıtın. Tavukları sosun içinde kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Tercihinize göre üzerinde bir yemek kaşığı çırpılmış yoğurt ve taze kıyılmış kişniş ve yanında basmati pilav ile servis edin.
Basmati Pilav
Pirinci iyice yıkayın. (Tercihen öncesinde pirinçleri 30 dakika ıslatabilirsiniz.) Kapaklı bir tencereye alın ve üzerine 1.5 katı su ekleyin. (Bu reçete için 180 ml.)
Su kaynayınca kapağını kapatıp altını iyice kısın. Yaklaşık 12-15 dakika boyunca suyunu çekinceye kadar pişirin ve dinlendirin.
Pirinçleri çatalla havalandırarak servis edin.
İlgili ürünler
-
-
Sharwoods Tikka Masala 420 g
- Ambalaj Bilgileri : 6 x 420 g
- Ürün Kodu : 166.06.007
Ürünle ilgili Tarifler