Tam çevirmemiz gerekirse, etli acı biber olarak adlandırdığımız Chili Con Carne Texas bölgesinin resmi ve kayıtlara geçmiş bir yemeğidir. 1800’lerin sonunda tüm ülkeye San Antonio’dan yayılmaya başlayan yemek zaman içerisinde tercihler ve farklı coğrafyalar ile zenginleşmiş ve değişmiştir. Orijinal reçetede kurutulmuş et, kuru biber, iç yağ ve tuz dövülerek tuğla şeklinde kurutulup, kullanılacağı zaman kaynatılıp tüketilirdi. Ancak günümüzde kıyma soğan ve sebzeler ile, özellikle Tex-Mex mutfağının vazgeçilmez kırmızı fasulyesi kullanılarak, yahni şeklinde pişirilmektedir. Birçok farklı çeşidi olan bu yemeğin adından anlaşılacağı üzere tek vazgeçilmez malzemesi acı biberdir. Günümüzde Nachos, Tacos, Tortilla gibi Meksika lezzetleri, fırın patates, pilav yada makarna ile servis edilmektedir.
Malzemeler:
– 500 gr. yağsız dana kıyma
– 400 gr. Dolco meksika fasulyesi
– 2 x 400 konserve doğranmış domates
– 2 çorba kaşığı De Nigris balzamik sirke
– 1 çorba kaşığı Antina Cantina fajita baharatı
– 1 çay kaşığı La Chinata tütsülenmiş paprika tatlı
– 1 çay kaşığı Lousiana acı toz cayanne chili biber
– 1 paket Poco Loco Tako Kabuğu
– 1 adet Poco Loco Guacamole Dip Sos
– 1 adet Poco Loco Ekşi Krema Sos
– 1 adet Poco Loco Cheddar Cheese Sos
– 1 adet büyük soğan
– 2 diş ince doğranmış sarımsak
– 2 adet doğranmış kereviz sapı
– 2 adet doğranmış kırmızı Kaliforniya Biber
– 1 adet doğranmış havuç
– 1 adet doğranmış kuru Arnavut biber
– 2 adet doğranmış kırmızı acı Meksika biberi
Yapılışı:
Soğanları yemeklik doğrayın. Kereviz sap, havuç, çekirdekleri çıkartılmış dolmalık biberleri küçük küpler şeklinde doğrayın. Sarımsağı ince olarak kıyın. Kırmızı Meksika biberi ve Arnavut biberinin tohumlarını ayıklayın ve ince bir şekilde kıyın. Büyükçe bir tencerede soğanı terletin. Kereviz, havuç, sarımsak ve biberleri ekleyin. Biraz yumuşadıktan sonra kıymayı kavurun.
Kuru baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Konserve domatesleri suyu ile birlikte ekleyip, karıştırın. 1 adet 400gr’lık konserve kutusunu su ile doldurup tencereye ekleyin. Süzdüğünüz ve sudan geçirdiğiniz Meksika fasulyelerini ekleyin. Tuz karabiber ile lezzetlendirip, sirkeyi ekleyin.
Kapağı hafif aralık , suyunu iyice çekinceye kadar, yaklaşık 45 dk. kısık ateşte pişirin. Poco Loco Taco kabuklarını fırında yaklaşık 5 dakika ısıtın. Poco Loco Taco kabuklarının içinde, ince doğranmış iceberg marul ve tercihiniz olan Ekşi Krema, Guacamole veya Cheddar sosları servis edin.
Basmati pirinci ile yapılmış bir pilav üzerinde, Nacho veya Tortilla cipsleri ile birlikte de servis edebilirsiniz.
İlgili ürünler
-
De Nigris Balzamik Sirke (4 Yıllık) 500 ml
- Ambalaj Bilgileri : 6 x 500 ml
- Ürün Kodu : 118.07.003
Ürünle ilgili Tarifler -
Poco Loco Tortilla Chips 450 g
- Ambalaj Bilgileri : 12 x 450 g
- Ürün Kodu : 156.19.003
Ürünle ilgili Tarifler -
Poco Loco Guacamole (Avakado) Dip Sos 300 g
- Ambalaj Bilgileri : 12 x 300 g
- Ürün Kodu : 156.06.007
Ürünle ilgili Tarifler -
Poco Loco Sour Cream (Ekşi Krema) Salsa 300 g
- Ambalaj Bilgileri : 12 x 300 g
- Ürün Kodu : 156.06.004
Ürünle ilgili Tarifler