TARİFLER
TARİFLERİ < GERİ DÖN

Vietnam Usulü Tavuklu Pirinç Eriştesi Çorbası

-Malzemeler:

- 2 lt. tercihen ev yapımı tavuk suyu,
- 125 gr. Tas Pirinç Eriştesi
- 1 yemek kaşığı Squid Balık Sosu
- 1 adet soyulmadan 4'e bölünmüş kuru soğan
- 3 cm soyulmamış zencefil
- ½ adet doğranmış limon otu
- 1 adet yıldız anason
- ½ adet çubuk tarçın
- ½ çay kaşığı kişniş tohumu
- 4 adet tane karabiber
- 1 adet karanfil
- 1 lt. tavuk suyu
- 1 adet tekli tavuk göğüs
- 1 adet Jullien veya dilim havuç
- 2 adet ince dilim taze soğan,
- 50 gr. süzülmüş soya fasulyesi filizi
- 1 avuç kıyılmış taze kişniş
- 1 avuç kıyılmış nane yaprağı
- 1 adet ince dilimlenmiş kırmızı acı meksika biberi
- 1 dilim misket limon

Yapılışı: 

- Pirinç eriştesini ılık suya batırıp yumuşamasını sağlayın. (Yaklaşık 20 -30 dakika)
- Soğan ve zencefili fırında yumuşayıp biraz kararıncaya kadar pişirin (Ocak üzerinde ateşe tutup kararmasını da sağlayabilirsiniz). Kenara ayırın.
- Soğan, sarımsak, zencefil, limon otu, baharatlar, şeker ve balık suyunu bir tencerede tavuk suyu ile karıştırın. Tavuk göğsünü de ekleyip, kaynama noktasına getirin.
- Kaynama noktasına geldiği anda altını iyice kısarak tavuk pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika tıkırdatın. Üzerine çıkan köpükleri temizleyin.
- Tavuk pişinceye kadar sebzeleri hazırlayabilirsiniz.
- Servisten hemen önce kaynayan suyun içerisinde pirinç eriştelerini ısıtın ve yumuşamasını sağlayın.
- Büyükçe 2 adet çorba kasesine pirinç eriştesi, havuç, taze soğan, fasulye filizi, kırmızı biberi koyun. En üste tavuk etlerini yerleştirin.
- Tavuk suyunu kaselere paylaştırarak üzerine taze kıyılmış yeşillikleri ekleyerek servis edin. Dilerseniz Suree Sriracha Sos ile de lezzetlendirebilirsiniz.

Ürünler