Chili Con Carne (8 Kişilik)
Tam çevirmemiz gerekirse, etli acı biber olarak adlandırdığımız Chili Con Carne Texas bölgesinin resmi ve kayıtlara geçmiş bir yemeğidir. 1800’lerin sonunda tüm ülkeye San Antonio’dan yayılmaya başlayan yemek zaman içerisinde tercihler ve farklı coğrafyalar ile zenginleşmiş ve değişmiştir. Orijinal reçetede kurutulmuş et, kuru biber, iç yağ ve tuz dövülerek tuğla şeklinde kurutulup, kullanılacağı zaman kaynatılıp tüketilirdi. Ancak günümüzde kıyma soğan ve sebzeler ile, özellikle Tex-Mex mutfağının vazgeçilmez kırmızı fasulyesi kullanılarak, yahni şeklinde pişirilmektedir. Birçok farklı çeşidi olan bu yemeğin adından anlaşılacağı üzere tek vazgeçilmez malzemesi acı biberdir. Günümüzde Nachos, Tacos, Tortilla gibi Meksika lezzetleri, fırın patates, pilav yada makarna ile servis edilmektedir.
Malzemeler:
- 500 gr. yağsız dana kıyma
- 400 gr. Dolco meksika fasulyesi
- 2 x 400 konserve doğranmış domates
- 2 çorba kaşığı De Nigris balzamik sirke
- 1 çorba kaşığı Antina Cantina fajita baharatı
- 1 çay kaşığı La Chinata tütsülenmiş paprika tatlı
- 1 çay kaşığı Lousiana acı toz cayanne chili biber
- 1 paket Poco Loco Tako Kabuğu
- 1 adet Poco Loco Guacamole Dip Sos
- 1 adet Poco Loco Ekşi Krema Sos
- 1 adet Poco Loco Cheddar Cheese Sos
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş ince doğranmış sarımsak
- 2 adet doğranmış kereviz sapı
- 2 adet doğranmış kırmızı Kaliforniya Biber
- 1 adet doğranmış havuç
- 1 adet doğranmış kuru Arnavut biber
- 2 adet doğranmış kırmızı acı Meksika biberi