POLENTA
Polenta, irmiğe benzer bir tür mısır unu lapasıdır. Lapa olarak servis edilebileceği gibi, katılaşmış halde ızgara yapılarak, kızartılarak veya fırınlanarak da tüketilebilir.
Polenta 16ncı yüzyılda mısırın yeni dünyadan Avrupa’ya gelmesi ile mısır unundan yapılmaya başlamıştır. Eski Roma döneminde başka tahıllar ile yapıldığı bilinmektedir.
Yüzyıllar boyunca fakirlerin temel gıda maddesi olan polenta, günümüzde çok yönlü ve rahatlatıcı bir yan yemek olarak, proteinin yanında patates ve ekmeğin yerine tüketilmektedir.
Malzemeler:
- 300 gr. il Molino Polenta Rustica Bramata
- 2 kaşık Cornish deniz tuzu
- 50 gr. rende parmesan (Polenta lapası için)
- 1-2 kaşık zeytinyağı (Polenta lapası için)