Kuşkonmazlı Orecchiette
Orecchiette İtalya’nın güney bölgesinden (Puglia) gelen bir makarna şeklidir. İtalyanca’dan küçük kulak olarak çevirebileceğimiz bu makarna şekli aynı adından anlaşılabileceği gibi kulak memesi gibidir. İç tarafı pürüzsüz iken dış yüzeyi bol bol sos yapışabilsin diye tırtıklıdır. Rengarenk olabilen bu makarna geleneksel olarak elde yapılır. Birçok makarnanın aksine açılmadan küçük parçalara bölünür. Bu parçala bıçağın ucu ile çekilerek kabuk şeklini alır. Daha sonra, içi dışına çevrilerek son şeklini alır.
Orecchiette en geleneksel olarak brokoli ile pişirilir. Ancak her türlü sebze ve ragu soslar ile uyum sağlayacaktır. Ayrıca dişe gelen yapısı çorbalar ile de çok uyumludur.
Malzemeler:
- 1 paket Guiseppe Coco Orecchiette Makarna
- 300 gr. Sabena Donuk Kuşkonmaz
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı acı Meksika biber
- 50 ml. zeytinyağı
- 200 ml. krema
- 70 gr. toz Parmesan Peyniri