Tütsülenmiş Deniz Mahsullü Paccheri Makarna (4 Kişilik)
Pacceri çok geniş, tüp şeklinde bir makarna çeşidi olup; Campania ve Calabria (Napoli çevresi) bölgelerine ait olduğu kabul edilmektedir. Geniş boru şekli parçalı sosları tutmasına olanak sağlar. Bu sebeple deniz mahsulleri ve ragu gibi parçalı makarna soslarına çok uygundur. Ayrıca canelloni gibi içi doldurarak da pişirilir.
Bu tarifte geleneksel İtalyan deniz mahsullü domatesli sosunu İspanyol lezzeti ile birleştirdik. Paellanın vazgeçilmezi tütsülenmiş paprika ve deniz mahsulleri, klasik İtalyan domates sosu ile birleşti. Sosu içine bol bol alsın diye Pacceri makarna ile karıştı.
Malzemeler:
- 1 paket Guiseppe Coco Paccheri Makarna
- 1 bardak temel domates sos
- ¼ çay kaşığı La Chinata Tütsülenmiş Paprika Acı Biber
- 1 kaşık Dolco Kapari
- 20-25 gr. Cornish Deniz Tuzu
- 20 adet 16/20 kabuksuz, temizlenmiş Karides
- 20 adet midye eti
- 5 adet temizlenmiş, yarım santim boyunda dilimlenmiş bebek kalamar
- ¼ ince kıyılmış demet maydanoz