TARİFLER
TARİFLERİ < GERİ DÖN

Uzakdoğu Usulü Tavuk ve Noodle

Malzemeler:

- 500 g. derisiz tavuk but
- 2 çay kaşığı Amoy Susam Yağı
- 2 çay kaşığı ayçiçek yağı
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 – 3 adet tohumsuz ve doğranmış kırmızı acı biber
- 125 g. temizlenmiş istiridye mantarı
- 125 g. temizlenmiş Shitake Mantarı
- 1 adet tohumsuz ve doğranmış kırmız dolmalık biber
- 1 Demet Taze Soğan, dIlimlenmiş
- 200 g. doğranmış Pak Choi,
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 300 g. Teptip Soya Filizi
- 300 g. pişmiş Dolco Gold Noodle
- 2 çay kaşığı Squid Balık Sosu
- 6 çorba kaşığı Amoy Oyster Sosu
- 1 avuç ince kıyılmış taze kişniş
- 75 ml. tavuk suyu
- 3 kaşık Amoy Dark Soya Sosu
- 3 kaşık Amoy Soya Sosu

Yapılışı:

- Tavuk etini jullien olarak dilimleyin. Wok tavanızı mümkün olduğu kadar ısıtın. Susam ve ayçiçek yağını tavaya koyup, zencefil, kırmızı acı biber ve mantarları renk alıncaya kadar, yaklaşık 1 dakika kavurun. Kırmızı dolmalık biber, taze soğan, pak choy, sarımsak ve soya filizlerini ekleyerek tavada öldürün. Daha sonra noodle, balık sosu, istiridye sosu, kişniş yaprakları ve tavuk suyunu ekleyin. 2-3 dakika, erişteler sıcak oluncaya kadar kavurun. Tadına bakıp soya sosu ile lezzetlendirin.
- Bu sırada, ayrı bir tavada tavuk etlerini kavurun. Eriştenin üzerinde servis edin.

Ürünler