TARİFLER
Aperatif TARİFLERİ < GERİ DÖN

Buffalo Tavuk Kanatları (30 – 40 Adet)

Malzemeler

- 30 - 40 Adet Tavuk Kanat
- 250 gr. Frank’s Orijinal Acı Sos (Tecihen Extra Acı Sos da kullanılabilir)
- 150 gr. Tereyağ
- 1 Yemek kaşığı French’s Worcestershire Sos

Buffalo tavuk kanatları , Frank ve Teressa’nın Anchor bar’ında, 1964 yılında Teressa  Bellissimo tarafından yaratıldı.
Bir çok farklı  hikayesi olmasına rağmen, en bilinen ve kabul edilen hikaye, gec saatte bara gelen oğlu ve arkadaşlarını doyurmak için dolaptaki tavuk kanatlarını kızartarak Frank’s acı sos ve tere yağ ile karıştırması sonucu meşhur Buffalo Tavuk kanatlarının doğduğu yönünde. Daha önceden tavuk kanatlarının sadece çorba yapımında kullanıldığı hatta pek tüketilmediğini kabul edersek, bugünkü tavuk kanadı tüketimi göz önüne alındığında  aslında ne kadar önemli bir buluş ve tarif olduğunu söylemek haksızlık olmayacaktır. Geleneksel olarak Küflü Peynir sosu, kereviz sapı ve havuç ile servis edilen bu bar yiyeceği tüm dünyada keyifle tüketilmektedir.

Ve evet, orijinal ve yıllarca gizli olan reçetesinin baş rol oyuncusu Frank’s Cayenne Acı Sos!

Yapılışı:

- Frank’s Orijinal Acı Sosu ısıtarak tereyağını ekleyerek içinde eritin. Ilık olarak muhafaza edin.
- Tavuk kanatlarını 185° C sıcaklıkta derin yağda kızartın.*
- Tavuk kanatlarını ılık olarak muhafaza ettiğiniz sosa bulayın.
- Kereviz sapı ve havuç çubuklarını küflü peynir yada ranch sos ile kanatların yanında servis edin.
* Alternatif olarak 240° fırında ızgara yapabilirsiniz.
** Önceden buharda haşlayacağınız tavuk kanatları, derideki yağın bir kısmını kaybedeceğinden, kızarttığınızda çok daha çıtır olacaktır.

Ürünler